Mevzuat Servisi
Mevzuat değişiklikleri ve dış ticaret gelişmelerinden haberdar olmak için e-posta adresinizi e-bülten listemize kaydedebilirsiniz.

Türk Gıda Kodeksi Şeker Tebliği
20.08.2022
Tebliğ ile şekerlerin tekniğine uygun ve hijyenik şekilde hazırlanması, işlenmesi, üretilmesi, depolanması, taşınması, muhafaza edilmesi ve piyasaya arzını sağlamak için gerekli usul ve esasların belirlenmesi amaçlanıyor.
Bugün yayınlanan Resmi Gazetede Türk Gıda Kodeksi Şeker Tebliği (Tebliğ No:2022/10) yer aldı.
Tebliğ, yarı beyaz şeker, beyaz şeker, ekstra beyaz şeker, şeker çözeltisi, invert şeker çözeltisi, invert şeker şurubu, glukoz şurubu, kurutulmuş glukoz şurubu, dekstroz veya dekstroz monohidrat, dekstroz veya susuz dekstroz, fruktoz ile pudra şekerini kapsıyor. Tebliğ, Tebliğin içerisinde tanımlanan ürünlerden elde edilen şekerlemeler ve kelle şekerini kapsamıyor.
Yürürlükten Kaldırılan Tebliğ
Tebliğ ile 23/8/2006 tarihli ve 26268 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Türk Gıda Kodeksi Şeker Tebliği (Tebliğ No: 2006/40) yürürlükten kaldırıldı.
Uyum Zorunluluğu
- Tebliğin yayımı tarihinden önce faaliyet gösteren gıda işletmecileri, 31/12/2024 tarihine kadar bu Tebliğ hükümlerine uyma zorunluluğu bulunuyor.
- 31/12/2024 tarihinden önce etiketlenen veya piyasaya arz edilen ürünler raf ömrü sonuna kadar piyasada bulunmasına izin veriliyor.
- Tebliğin yayımı tarihinden önce faaliyet gösteren gıda işletmecileri hakkında, Tebliğ hükümlerine uyum sağlayıncaya kadar Türk Gıda Kodeksi Şeker Tebliği (Tebliğ No: 2006/40) hükümleri uygulanacak.
Resmi Gazete için tıklayınız.
Saygılarımızla
Mevzuat Servisi
Duyurumuz ile ilgili görüş ve sorularınız için:
mail adresimizden veya telefonla ulaşabilirsiniz